Dagboek/Diary

Gebeure in die wynlande/Events in the winelands..

’n Aand van elegansie wag op vanjaar se Protea-partytjie

Die "eregaste" op die partytjie!

Lekker kos, lekker wyn, lekker samesyn. Dis wat wag op die Anthonij Rupert Wyne-landgoed naby Franschhoek se jaarlikse wynlandviering, die Protea-partytjie, wat Saterdag, 28 Oktober, aangebied word.

Waterblommetjies en wyn steel die kollig op dié fees!

Bertus Fourie (Under Oaks), Rolanie Lotz (Rhebokskloof), Abraham van Heerden (Boland) en Handré Barkhuysen (Windmeul).

Die jaarlikse Waterblommetjiefees by die Paarl is terug op Saterdag, 2 September, en besoekers kan vanjaar uitsien na `n propvol dag met heerlike wyn, vermaak en natuurlik hierdie eg-Bolandse lekkerny.

Die waterblommetjie is seker een van Suid-Afrika se mees gewilde veldkosse en kom slegs vir `n beperkte periode tydens wintermaande in die Boland voor. Waterblommetjies is beslis die ster van die dag en word op enige denkbare manier opgedis.  Dink aan watertandlekker potjies, bredies, pizzas en pastas, en selfs waterblommetjieroomys!

Durbanville Wine Valley gears up for Season of Sauvignon

Good food, good wine, good company!

It has been called “sunlight held together by water”, is a firm favourite all over the world and without doubt is the Durbanville Wine Valley’s signature varietal. Yep, it’s sauvignon blanc, and it is nearly time again for wine lovers to Visit Sauvignon Country!

Botrivier ’n kaleidoskoop van kleur & geur oor jaarlikse Lentenaweek

Kos, wyn en ander lekker dinge van die lewe wag op die jaarlikse Lentefees.

Volg die klein, blou geluksvoëltjie oor die reënboog na die jaarlikse Lentenaweek wat van 1-3 September na die pragtige klein dorpie, Botrivier, kom en in ’n kaleidoskoop van opwindende wyne, smullekker kos en egte, plattelandse pret ontplof.

Get ready to ‘uncork’ Franschhoek!

A majestic view of the Franschhoek Valley from Haute Cabriere.

One of the winelands’ most popular festivals, Franschhoek Uncorked, which takes place over the weekend of 16 and 17 September, is the perfect excuse to bid the winter farewell and embrace the splendor of spring as your taste buds are treated to a plethora of superb wines from one of SA’s premier wine destinations.

Franschhoek is #OpenForWinter!

Kos en wyn, twee van die plesiere waarvoor Franschhoek bekend geword het.

Moenie dat die koue jou onderkry hierdie winter. Maak gebruik van die geleentheid om die Franschhoek-wynvallei te besoek, wat toevallig #OpenForWinter is. Ontvlug van die winterkoue en ontdek die groot verskeidenheid aanbiedings van hierdie bekende en gewilde dorp en vallei. Daar is te kies en te keur tussen knetterende kaggelvure, uitmuntende rooiwyne, kos wat fynproewers gaande sal hê en veel, veel meer.

Celebrate the flavours of Paarl this winter

Do not forget to drop in at Nederburg where great food and fine wine meet up.

Still wondering what to do over weekends or during the holidays? Well, why don’t you escape the winter blues and head for the beautiful Paarl region in Drakenstein.  Fabulous food, fine wines and warm hospitality await visitors for a perfect winter breakaway.

Kul die winter met Hartenberg se heilsame kos

Sop en brood uit 'n plaaskombuis, en wyn uit 'n bekroonde kelder!

Met die winter wat sy yskoue greep op alles en almal versterk, nooi die Hartenberg-wynlandgoed buite Stellenbosch alle kos- en wynliefhebbers uit om die snerpende koue te kul met smaaklike en heilsame kos en uitmuntende wyn in die geselskap van ’n knetterende kaggelvuur.

Eikendal verdryf die winterkoue met unieke pizza-en-wynervaring

Dit lyk so goed want dit smaak so goed!

Dis winter. Dis koud. Dis tyd vir pizza en wyn. Waar? Wel, Eikendal Vineyards tussen Stellenbosch en Somerset-Wes se gewilde en unieke pizza-en-wynervaring is terug en wag om kos- en wynliefhebbers se tone te laat krul van pure lekkerte!

Ervaar sensasionele wintersmake by die Terra del Capo Antipasto Bar

Varkpens met Protea Shiraz!

Die Terra del Capo Antipasto Bar op Anthonij Rupert Wyne in die Franschhoek-vallei het sy winterspyskaart vir 2017, gevul met ’n rits smaaksensasies, bekend gestel. Benewens ou gunstelinge, bevat die spyskaart ook ’n hele paar nuwe geregte.

Die winterspyskaart - geïnspireer deur vars, plaaslike produkte uit die wynlande – stel besoekers in staat om te kies uit ’n keur van heerlike warm én koue antipasti-disse wat gekombineer word met wyne uit die landgoed se Protea-, L’Ormarins- en Terra del Capo-wynreekse.

Sindikeer inhoud