Dagboek/Diary

Gebeure in die wynlande/Events in the winelands..

Eikendal verdryf die winterkoue met unieke pizza-en-wynervaring

Dit lyk so goed want dit smaak so goed!

Dis winter. Dis koud. Dis tyd vir pizza en wyn. Waar? Wel, Eikendal Vineyards tussen Stellenbosch en Somerset-Wes se gewilde en unieke pizza-en-wynervaring is terug en wag om kos- en wynliefhebbers se tone te laat krul van pure lekkerte!

The Franschhoek Bastille Festival: It’s time to celebrate all things French again!

It's time to go all French again!

Dust off your berets and your red, white and blue outfits, and work on your French flair, it’s Bastille Festival time in Franschhoek again! This year this highly popular annual celebration of all things French takes place over the weekend of 15 and 16 July.

DStv is proud to be a partner of this year’s Franschhoek Bastille Festival, now in its 24th year.  The festival, a multisensory experience, will take you on a journey of all things French including a mountain bike race, a food and wine extravaganza and so much more.

Discover rare wine gems at Nedbank Cape Winemakers Guild Auction Showcase

If diamonds are a girl's best friend, gems must be everybody's!

Get up close and personal with some of South Africa’s top winemakers and unlock a treasure trove of individually crafted wines of great diversity at the Nedbank Cape Winemakers Guild Auction Showcase in August.

A preamble to the annual Nedbank Cape Winemakers Guild Auction, the Showcase of the 2017 auction wines will be held in Cape Town on Thursday, 17 August, and Johannesburg on Wednesday, 23 August 2017. The Showcase offers wine lovers the perfect interactive platform to taste these rare auction wines and engage with masters of their craft.

Ervaar sensasionele wintersmake by die Terra del Capo Antipasto Bar

Varkpens met Protea Shiraz!

Die Terra del Capo Antipasto Bar op Anthonij Rupert Wyne in die Franschhoek-vallei het sy winterspyskaart vir 2017, gevul met ’n rits smaaksensasies, bekend gestel. Benewens ou gunstelinge, bevat die spyskaart ook ’n hele paar nuwe geregte.

Die winterspyskaart - geïnspireer deur vars, plaaslike produkte uit die wynlande – stel besoekers in staat om te kies uit ’n keur van heerlike warm én koue antipasti-disse wat gekombineer word met wyne uit die landgoed se Protea-, L’Ormarins- en Terra del Capo-wynreekse.

Terroir verwelkom winter met onvergeetlike spyskaart

Puik kos en puik wyn kort net goeie geselskap.

Die gewilde restaurant Terroir op die Kleine Zalze-wynlandgoed verwelkom die winter met ’n spesiale spyskaart wat sal verseker dat hierdie bekroonde Stellenbosse eetplek dié warm gunsteling sal wees sodra die koue aanbreek.

Bottelary Hills ‘pop-up’ lunches pay homage to heritage fare

Good food, good wine, good company - what more can one ask for?

Discover what makes fine country food and slow-crafted wine so special when you book a seat at this year’s trio of “pop-up” lunches featuring the Stellenbosch sub wine route of Bottelary Hills and the celebrated, Scotland-born chef, George Jardine.

The must-do winery lunch series has grown to become a feature on the calendar of food and wine lovers who can’t miss this annual taste exploration showcasing different farms and wines of the region each year. Stepping up the attraction, a headline chef is part of the mix too.

Kaasfondues, wyn en jazz verdryf winterkoue op Delheim

Kaas, wyn en musiek, dan's dit Delheim in  die winter en op Sondae!

Daar is selde indien ooit ’n vervelige oomblik in die Kaapse wynlande, maak nie saak of dit somer, winter, herfs of lente is nie. Hierdie winter is dan ook weer eens tyd vir Delheim buite Stellenbosch se gewilde kaasfondues oor middagete wat met wyn geniet word terwyl jazz-musiek vir die ander vermaak sorg.

Slaan die koue hok met sop, brood en wyn op Constantia Glen

Laat die winter kom!

Slaan die koue hok hierdie winter met ‘n trio tuisgemaakte soppe en Constantia Glen se puik wyne. Die drie heilsame winterstaatmakers word vanaf 3 Mei tot aan die einde van Augustus bedien en is ‘n uitstekende rede vir ‘n lekker kuier by hierdie prentjiemooi boetiekwynlandgoed in die Constantia-vallei.

La Petite Ferme betower met kos-en-wyn-ervarings hierdie winter

Betower jou tong hierdie winter met kos en wyn vir fynproewers!

Bederf jou smaakkliere hierdie winter tydens die eksklusiewe kos-en-wyn-ervarings wat deur die La Petite Ferme-landgoed buite Franschhoek aangebied word. Slegs vier aandetes word as deel van hierdie kulinêre fees aangebied, wat op die eerste Donderdag van die maand, van Mei tot Augustus, gehou word.

L’Ormarins MCC en nougat – ’n heerlike “romanse” van die sintuie

Cap Classique en nougat, 'n "romanse" van die sintuie!

Die jongste aanbieding uit die proelokaal van die bekende en bekroonde Anthonij Rupert Wyne in die Franschhoek-vallei gaan beslis die tonge laat gons van pure lekker kry. Net die gedagte aan ’n “romanse” tussen L’Ormarins se Methodé Cap Classique (MCC) en nougat behoort monde reeds aan die kwyl te sit!

Sindikeer inhoud