Dagboek/Diary

Gebeure in die wynlande/Events in the winelands..

Get ready to ‘uncork’ Franschhoek!

A majestic view of the Franschhoek Valley from Haute Cabriere.

One of the winelands’ most popular festivals, Franschhoek Uncorked, which takes place over the weekend of 16 and 17 September, is the perfect excuse to bid the winter farewell and embrace the splendor of spring as your taste buds are treated to a plethora of superb wines from one of SA’s premier wine destinations.

Franschhoek is #OpenForWinter!

Kos en wyn, twee van die plesiere waarvoor Franschhoek bekend geword het.

Moenie dat die koue jou onderkry hierdie winter. Maak gebruik van die geleentheid om die Franschhoek-wynvallei te besoek, wat toevallig #OpenForWinter is. Ontvlug van die winterkoue en ontdek die groot verskeidenheid aanbiedings van hierdie bekende en gewilde dorp en vallei. Daar is te kies en te keur tussen knetterende kaggelvure, uitmuntende rooiwyne, kos wat fynproewers gaande sal hê en veel, veel meer.

Celebrate the flavours of Paarl this winter

Do not forget to drop in at Nederburg where great food and fine wine meet up.

Still wondering what to do over weekends or during the holidays? Well, why don’t you escape the winter blues and head for the beautiful Paarl region in Drakenstein.  Fabulous food, fine wines and warm hospitality await visitors for a perfect winter breakaway.

Kul die winter met Hartenberg se heilsame kos

Sop en brood uit 'n plaaskombuis, en wyn uit 'n bekroonde kelder!

Met die winter wat sy yskoue greep op alles en almal versterk, nooi die Hartenberg-wynlandgoed buite Stellenbosch alle kos- en wynliefhebbers uit om die snerpende koue te kul met smaaklike en heilsame kos en uitmuntende wyn in die geselskap van ’n knetterende kaggelvuur.

Eikendal verdryf die winterkoue met unieke pizza-en-wynervaring

Dit lyk so goed want dit smaak so goed!

Dis winter. Dis koud. Dis tyd vir pizza en wyn. Waar? Wel, Eikendal Vineyards tussen Stellenbosch en Somerset-Wes se gewilde en unieke pizza-en-wynervaring is terug en wag om kos- en wynliefhebbers se tone te laat krul van pure lekkerte!

Discover rare wine gems at Nedbank Cape Winemakers Guild Auction Showcase

If diamonds are a girl's best friend, gems must be everybody's!

Get up close and personal with some of South Africa’s top winemakers and unlock a treasure trove of individually crafted wines of great diversity at the Nedbank Cape Winemakers Guild Auction Showcase in August.

A preamble to the annual Nedbank Cape Winemakers Guild Auction, the Showcase of the 2017 auction wines will be held in Cape Town on Thursday, 17 August, and Johannesburg on Wednesday, 23 August 2017. The Showcase offers wine lovers the perfect interactive platform to taste these rare auction wines and engage with masters of their craft.

Ervaar sensasionele wintersmake by die Terra del Capo Antipasto Bar

Varkpens met Protea Shiraz!

Die Terra del Capo Antipasto Bar op Anthonij Rupert Wyne in die Franschhoek-vallei het sy winterspyskaart vir 2017, gevul met ’n rits smaaksensasies, bekend gestel. Benewens ou gunstelinge, bevat die spyskaart ook ’n hele paar nuwe geregte.

Die winterspyskaart - geïnspireer deur vars, plaaslike produkte uit die wynlande – stel besoekers in staat om te kies uit ’n keur van heerlike warm én koue antipasti-disse wat gekombineer word met wyne uit die landgoed se Protea-, L’Ormarins- en Terra del Capo-wynreekse.

Terroir verwelkom winter met onvergeetlike spyskaart

Puik kos en puik wyn kort net goeie geselskap.

Die gewilde restaurant Terroir op die Kleine Zalze-wynlandgoed verwelkom die winter met ’n spesiale spyskaart wat sal verseker dat hierdie bekroonde Stellenbosse eetplek dié warm gunsteling sal wees sodra die koue aanbreek.

Bottelary Hills ‘pop-up’ lunches pay homage to heritage fare

Good food, good wine, good company - what more can one ask for?

Discover what makes fine country food and slow-crafted wine so special when you book a seat at this year’s trio of “pop-up” lunches featuring the Stellenbosch sub wine route of Bottelary Hills and the celebrated, Scotland-born chef, George Jardine.

The must-do winery lunch series has grown to become a feature on the calendar of food and wine lovers who can’t miss this annual taste exploration showcasing different farms and wines of the region each year. Stepping up the attraction, a headline chef is part of the mix too.

Kaasfondues, wyn en jazz verdryf winterkoue op Delheim

Kaas, wyn en musiek, dan's dit Delheim in  die winter en op Sondae!

Daar is selde indien ooit ’n vervelige oomblik in die Kaapse wynlande, maak nie saak of dit somer, winter, herfs of lente is nie. Hierdie winter is dan ook weer eens tyd vir Delheim buite Stellenbosch se gewilde kaasfondues oor middagete wat met wyn geniet word terwyl jazz-musiek vir die ander vermaak sorg.

Sindikeer inhoud